Nieuws 2014

politie

Een aantal teamleden van Corpus Security heeft begin februari deelgenomen aan een gespecialiseerde 5 daagse observatie training (MIO-A) bij het Politie Opleidingen Centrum Nederland. Het POCN is als opleidingsinstituut gespecialiseerd in opleidingen voor opsporingsambtenaren. Tijdens de training zijn technieken als SCAB (Situations Concerning Adaptive Behaviour), GEOBS (Geografisch Statistische OBServatie) en BPO (Basis Principes Observaties) uitvoerig behandeld. Ook voeten- en dynamische voertuig observatie, het “driehoeksvoetensysteem” en de communicatie tijdens observaties zijn uitvoerig getraind. Alle Corpus Security teamleden zijn na afloop officieel gecertificeerd door het PCON.


logofashionweek

Ook tijdens de Amsterdam Fashion week 2014 waren de gastheren/beveiligers van Corpus Security actief. Zij stonden garant voor de veiligheid van de bezoekers en voor een relaxte sfeer tijdens de after party van één van de modehuizen aan de Amsterdamse grachtengordel.

Nieuws 2013

zakkenroller-

Corpus Security en Security United hebben samen een geheel nieuwe dienst voor de Nederlandse evenementen branche ontwikkeld. In nauwe samenwerking met het Politie Opleidingen Centrum Nederland hebben Security United en Corpus Security een gespecialiseerd observatieteam opgericht dat specifiek opereert op evenementen ter voorkoming van zakkenrollerij en het dealen in (party) drugs. Dit team bestaat uit particulier rechercheurs die een gespecialiseerde opleiding bij het POCN gaan volgen. De teamleden worden door dezelfde instructeurs opgeleid als hun collega's bij de politie en ontwikkelen daardoor ook dezelfde werkwijze en specialisme. Daarnaast is er een kennisuitwisseling met de politie zodat adequaat ingespeeld kan worden op nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van zakkenrollerij en het dealen in drugs op evenementen.

114SQ:alarm

Na het volgen van een 2 daagse cursus beschikt Corpus Security nu ook over een gediplomeerd beheerder brandmeldinstallatie (BMC). De beheerder is opgeleid in overeenstemming met de NEN 2654-1 normering. Tijdens de opleiding kwamen brandveiligheid, regelgeving, brandmeldsystemen en –componenten alsmede de bediening en het onderhoud van de BMC uitvoerig aan de orde.

SQ114:whiteborder:boot

Voor een nieuwe opdrachtgever die gespecialiseerd is in maritieme beveiliging hebben teamleden van Corpus Security de opleiding tot Havenbeveiliger (ISPS) doorlopen en succesvol afgerond. De opleiding is gevolgd bij een door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu gecertificeerd opleidingsinstituut. 


graduates

De begin dit jaar gestarte opleiding tot Particulier Onderzoeker is met een diploma afgerond. Corpus Security beschikt hiermee inmiddels over 2 eigen Particuliere Onderzoekers die separaat of als team beschikbaar zijn voor recherchewerkzaamheden en/of observaties.


greenstone:SQR114

In april hebben wij deelgenomen aan een observatie training bij Greenstone recherche- en adviesbureau. Onder de naam Aenigma Observatietraining verzorgt dit bureau training specifiek op het gebied van observatie. Naast een theorie gedeelte waarin de procedures worden behandeld bestaat de training vooral ook uit veel praktijk.


MAW:SQR200:200

Corpus Security is donateur geworden van stichting “make a wish” Deze stichting vervult de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte met het doel ze kracht te geven. Een prachtig initiatief dat afhankelijk is van giften en donaties van particulieren en bedrijven.


A.E-regie

Voor het 2e seizoen van de Nederlandse dramaserie A’dam en E.V.A. heeft de productie maatschappij gekozen voor Corpus Security om de setbeveiliging te voorzien. Daarnaast maken crowd control en BHV deel uit van de dienstverlening van Corpus Security tijdens deze dramaproductie van NTR, VARA en VPRO.


pjp:SQR200

In het 1e kwartaal van dit jaar is er binnen Corpus Security gestart met de opleiding particulier onderzoeker. In de loop van 2013 zullen ook diensten op het gebied van particuliere recherche verder deel gaan uitmaken van ons dienstenaanbod.


© Corpus Security 2013